För att utvecklas ytterligare så gillar jag att ta en kurs då och då för att verkligen känna att min kompetens är ajour.

2015 blev jag sugen på att fördjupa min digitala kompetens genom en kurs i gränssnittsdesign/UX på Berghs SOC. Jag tog kursen parallellt med att jag jobbade på Vasakronan.

Under kursen jobbade vi med verktyg, metoder och fördjupning för att kunna designa intuitiva gränssnitt. Vi lärde oss om design utifrån användarens olika förutsättningar och beteendemönster, skalbar design och ikonografi. Men även snabba iterationer och värdefulla tester med hjälp av wireframes och prototyper. Vi kikade även på gränssnitts grundläggande anatomi och grundstenar. Kursen gick jag parallellt med mitt jobb på Vasakronan.

Här är några av de kursprojekt jag gjorde under kursen ”Gränssnittsdesign /UX”, 2015:

Mobilanpassad webb för den mitt app-projekt Tickle

Mobilanpassad webb för mitt app-projekt Tickle

Webb för mitt app-projekt Tickle

Webb för mitt app-projekt Tickle

Även under mitt sista år som anställd på LensWay läste jag på Berghs SOC, denna gång ”Grafisk design & kommunikation”. Jag gick ut med högsta betyg. Efter Berghs SOC blev jag nyfiken på att söka mig vidare och tog tjänsten som Art Director & Webdesigner på Nordic Hotels, där jag senare även jobbade med en utställning tillsammans med studenterna på Berghs diplomklass Interactive Communications och deras projektet 25K – där 25 000 idéer produceras på post it-lappar. Det hela resulterade i en pop up-utställning på Nordic Light Hotel 7 februari, 2012.

Här är några av de kursprojekt jag gjorde under kursen ”Grafisk design & kommunikation”, 2010:

bokuppgift_berghs

Dummy till en bokuppgift

dummy_tablettask

Dummy för en typografisk tablettask.