Våren 2015 tog jag kvällskursen Fotografering 1 på Fotografiska.

Allt för att bygga på mina fleråriga praktiska kunskaper i produktfotografering med en rejäl bas av mer teoretisk kunskap om fotograferandets tekniska grunder, och hur man omsätter dessa kunskaper så att de kommer till nytta. I kursen gick vi även igenom grunderna för bildkomposition, bildberättande och hur bilder kommunicerar. Allt för att få rätt redskap för att börja utveckla en egen fotografisk stil. Kursen pågick under 7 veckor.

Lowkey, foto: Astrid Trobro

Lowkey, foto: Astrid Trobro

Övning på att tolka ljuset. Foto: Astrid Trobro

Tolkning ljus, foto: Astrid Trobro

Tolkning ljus, foto: Astrid Trobro

Övning på slutartid & ISO. Foto: Astrid Trobro

Porträttfotografering, foto: Astrid Trobro

 

Porträttfotografering, foto: Astrid Trobro